MakingThePages


Mobiel communicatie

Bluetooth

Met Bluetooth apparatuur kunnen computer en aanverwante apparatuur zoals b.v. camera's en telefoons draadloos met elkaar communiceren via radiogolven. Bij deze techniek is het niet noodzakelijk dat de apparaten een onbelemMerd zicht hebben zoals bij infrarood. Bluetooth werkt tot een afstand van ongeveer 10 meter. Aangezien de communicatie door de lucht gaat is deze techniek gevoeliger voor afluisteren en inbreken in de systemen dan verbindingen met kabels.

DECT

DECT is de techniek die gebruikt wordt om draadloze telefoons te verbinden met het basisstation. Het basisstation moet wel gekoppeld worden aan het vaste telefoonnet, DECT is alleen bruikbaar voor de z.g. looptelefoons. Het voordeel van DECT is dat toestellen elkaar niet meer onderling storen zoals vaak bij de analoge draadloze toestellen voorkwam. Ook is de beveiliging veel beter zodat gesprekken haast niet meer zijn af te luisteren. Het nadeel van DECT t.o.v analoog is dat het bereik kleiner is dan met de oude analoge toestellen mogelijk was.

GSM

Global System for Mobile communication.

GSM is op dit moment de meestgebruikte techniek voor mobiele telefoons. Helaas werken niet alle landen met GSM en werken alle GSM netten niet op dezelfde frequentie of radioband. Voor b.v. Amerika is een Triband toestel nodig (900/1800/1900 MHz) en dan is nog niet ieder gebied in Amerika gedekt.
Voor vakantie of zakenreis naar Amerika of Azië is het verstandig om na te gaan of in het gebied GSM wordt gebruikt en of uw toesel de benodigde frequentie ondersteund.

GPRS

General Packet Radio Service

Bij GPRS zijn de data en internet mogelijkheden veel uitgebreider dan bij GSM. Bij GPRS wordt betaald voor de hoeveelheid verstuurde en onvangen data (GSM per gebruikte tijd)

UMTS

Universal Mobile Telephone Service

UMTS is de volgende generatie techniek voor mobile communicatie (3e generatie). Met UMTS kunnen veel hogere snelheden worden behaald dan met GSM of GPRS. Teoretisch zijn zelfs live videobeelden te versturen en ontvangen. UMTS is op dit moment nog niet beschikbaar.

WAP

Wireless Aplication Protocol.

Wap is internet voor de mobiele telefoon. Een telefoon heeft een veel kleiner scherm dan een computer daardoor kan WAP veel minder gegevens bevatten dan een computer op het internet. Naast klein hebben de meeste telefoonschermen een beperkte resolutie en maar een kleur. WAP is geschikt voor korte pagina's met amper plaatjes, zoals b.v. adresgegevens, routebeschrijving, openingstijden en soortgelijke pagina's. Aangezien een telefoon handzaam is weinig stroom gebruikt en relatief robuust, is de telefoon veel beter geschikt voor onderweg dan een laptop. De kracht van WAP is het leveren van informatie aan mensen onderweg. Indien u gebruik maakt van WAP kunt u uw relatie zeggen 'voor het adres kijk maar op onze WAPsite'. Doordat WAP relatief jong is heeft het op dit moment nog een hightech uitstraling wat voor u gunstig kan zijn in uw communicatie naar uw relaties.

Natuurlijk kunnen wij voor u naast een internetsite ook een WAPsite maken. Er zijn ISP's die WAP ondersteunen en uw WAP pagina's kunnen dan ook gewoon naast de internetpagina's staan zonder extra hostingkosten.

WAP pagina's kunnen niet met een normale internetbrowser worden bekeken maar via het programma van Gelon is een WAPpagina te bekijken via uw internetbrowser. Indien u naast een internetsite ook een WAPsite laat maken kunnen wij deze service ook op uw site integreren, Uw klanten kunnen dan uw en alle andere WAPsites bekijken, deze service zal voor u meer bezoeken aan uw site genereren en daardoor ook een betere impact geven van uw site op uw klanten.

Indien u een WAP pagina wilt bekijken, kunt u dit doen via een wap browser.

home    sitemap

©   webdesign b.w.p.m. mauritsz mtp buurmalsen holland

Deze pagina voldoet aan de W3C specificaties Valid HTML 4.01! Valid CSS!