MakingThePages


Wat is (A)DSL?

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) is een techniek waarbij via de normale telefoonlijn breedband internetverkeer mogelijk is. Bij ADSL is er een constante, snelle verbinding tussen uw computer en het internet. Snelheden tot 30 maal de snelheid van een enkele ISDN modemverbinding zijn mogelijk. De A van ADSL staat voor Asymmetric, hiermee wordt bedoeld dat de snelheid naar en van verschillend zijn. Vanaf het internet naar uw computer is sneller dan van uw computer naar het internet, downloaden gaat dus sneller dan uploaden. DSL is hetzelfde maar dan symmetric dus met dezelfde snelheid naar en van het internet.

Line sharing

Met line sharing is via een telefoonlijn (twee draadjes) zowel telefoonverkeer alsmede snel internetverkeer gelijktijdig mogelijk. In de meeste plaatsen is de KPN infrastructure geschikt voor line sharing en kunt u ADSL gebruiken over de bestaande analoge telefoonlijn.

ADSL versus kabel

Met ADSL kunnen hogere snelheden worden bereikt dan met kabel, bovendien zijn er met ADSL over het algemeen minder performance problemen indien er een 'zware gebruiker' in de buurt zit. Het aantal gebruikersklachten is in de praktijk bij ADSL dan ook minder dan bij kabelaansluitingen.

Vergelijking tussen diverse dataverbindingen

verbindingKbits / sec downstream *Kbits / sec upstream *
modem5656
ISDN 1 kanaal6464
ISDN 2 kanalen128128
ADSL512128
snel ADSL2048512
*Upstream is de verbinding van uw computer naar het internet.
*Downstream is de verbinding van het internet naar uw computer.

Overboekingsfactor

Bij een internetverbinding is naast de maximale snelheid de meest belangrijke factor de overboekingsfactor. Deze factor bepaalt n.l hoeveel gebruikers op dezelfde lijn zitten, u moet de lijn nl. meestal delen met andere gebruikers. Als een I S P b.v. 6400 Kb aan snelheid heeft te verdelen kan hij dit verkopen aan 100 ISDN klanten, deze klanten zullen echter nooit allemaal tegelijk op het internet zitten noch zullen ze altijd de maximale bandbreedte nodig hebben. (zie onderstaande grafiek.)

grafiek
Verdeling van bandbreedte tussen de gebruikers.

Om de ruimte die er zo ontstaat te kunnen verkopen zal de I.S.P de capaciteit niet aan 100 klanten maar aan b.v 1000 klanten verkopen, dit heet dan een overboekingsfactor van 10 (1000 / 100). Praktijkvoorbeeld de meeste ADSL contracten hebben een overboekingsfactor van 50. Overboeking komt niet alleen voor bij ADSL maar ook bij normale modemlijnen. De 'Gratis' I S P leveranciers worden door de hoge kosten en lage reclameopbrengsten van tegenwoordig ook gedwongen om een zo grote overboekingsfactor te gebruiken, dat als er veel van hun klanten op het internet zitten, de klanten geen snelheid meer overhouden en soms zelfs de gevraagde pagina's in het geheel niet meer krijgen.
MakingThePages b.v. kan via zijn relatie's ADSL leveren met een overboekingsfaktor van 30 t/m 1 en een snelheid tot 2048 Kb/sec downstream (helaas alleen maar leverbaar indien de KPN de lijn kan leveren).
MakingThePages b.v. kan via zijn relatie ook inbel en allways on verbindingen leveren voor analoge en ISDN verbindingen.

Wat is nodig voor ADSL

 • Een modem of router die uw computer of computers verbindt met het ADSL aansluitpunt.
 • Een splitter die het signaal wat op de ISRA uw huis binnenkomt verdeelt in een telefoon en een ADSL aansluiting.
 • Een KPN verbinding vanaf de ISRA in uw huis naar de ADSL kast in de centrale, Hiervoor kan een normale telefoonlijn worden gebruikt.
 •     Een contract met de KPN voor het gebruik van deze aansluiting.
 • Een verbinding vanaf de KPN ADSL kast naar de servers van een I.S.P. die met het internet zijn verbonden.
 •     Een contract met een I.S.P. voor het gebruik van deze aansluiting.

grafiek

Wat kost ADSL

 • KPN vanaf 23,49 Euro per maand.
 • ISP vanaf 22,70 Euro per maand.
 • totaal vanaf 46,19 Euro per maand.
 •     prijzen zijn ex.btw. nov 2002

Wat kost de hardware voor ADSL

De kosten van hardware zijn afhankelijk van de wensen qua uitvoering en de reeds aanwezige apparatuur. Een enkelvoudige computer via USB is veel goedkoper aan te sluiten dan een bedrijfsnetwerk via een firewall.
Indien u zelf de installatie uitvoert met een van de doe het zelf pakketten kunt u vanaf ongeveer 150,- Euro een enkele computer via USB aansluiten. De enige support die in dat geval geboden wordt is via de helpdesk van de leverancier. Extra support tegen de geldende tarieven is natuurlijk altijd te leveren.

Voor netwerkaansluitingen kunnen wij voor u de volledige regie op ons nemen. Wij analyseren dan samen met u uw behoeften en zorgen dat de diverse leveranciers het werk dusdanig uitvoeren dat er een werkend geheel ontstaat. U voorkomt dan dat door gebrek aan samenwerking tussen de diverse leveranciers u een niet werkende installatie opgeleverd krijgt, recentelijk hebben wij een dusdanig probleem nog meegemaakt, de internet leverancier levert een UTP aansluiting af terwijl het hele netwerk op TBase 10 coax werkte. Wij hebben toen weken later met behulp van extra hardware en bekabeling alsnog de zaak werkend gemaakt, terwijl een andere keuze van één enkel apparaat alle problemen had voorkomen.

Firewall

Indien uw bedrijfscomputer('s) ook word(en) gebruikt voor internet en email is de beveiliging een extra belangrijk punt. Met ADSL bent u constant met hoge snelheid verbonden met het internet, dit maakt u nog gevoeliger voor misbruik, hackers en andere security problemen. De minimale benodigde beveiliging hiertegen is het plaatsen van een firewall tussen uw netwerk en uw ADSL aansluiting. De hardware firewall geeft zeker voor bedrijven zonder eigen IT afdeling de beste bescherming met het minste onderhoud.
Daarnaast is natuurlijk een goede up to date virusscanner absoluut noodzakelijk. In alle gevallen dient u natuurlijk te zorgen voor een goede backup van uw gegevens zodat als er toch wat fout gaat u in staat bent om uw belangrijke data te herstellen.

POP of terug verdien tijd

Indien u regelmatig van het internet gebruikmaakt is ADSL veel voordeliger dan een modemverbinding. Naast de besparing op telefoonkosten is er de nog veel belangrijkere besparing op manuren door de snellere verbinding. Indien u 5 manminuten per dag bespaart heeft u de maandkosten voor ADSL al terugverdiend. Daarnaast zal uw personeel zich ook minder hoeven ergeren aan het Wachten Wachten Wachten.

Voor de particulier die alleen kijkt naar de telefoonkosten ligt het breakeven point ongeveer bij, twee keer een halfuur overdag internetten en een aantal keren per dag de mail ophalen.

De berekeningen zijn gemaakt met behulp van gemiddelde kosten en kunnen voor uw situatie hiervan afwijken!

Waarom bij ons ADSL aanvragen

Waarom bij ons ADSL aanvragen en niet via internet of reclamefolder zelf bestellen ? Iedereen biedt immers ADSL aan tegen bodemprijzen met allerlei reclameakties.

 1. Bij ons is ADSL een onderdeel van uw totale automatisering en niet een los product.
 2. Wij hebben netwerkexpertise in huis en kunnen via eigen mensen en externe relatie's een beroep doen op diverse hardware-, netwerk- en softwareexperts
 3. Wij kunnen on site mensen leveren waardoor u niet aangewezen bent op alleen maar een telefonische helpdesk
 4. Wij leveren oplossingen voor uw bedrijf en niet alleen maar losse deelproducten.
 5. Door onze bedrijfskundige achtergrond en ruim 20 jaar automatiseringservaring zien wij computertechniek als een hulpmiddel voor uw bedrijfsvoering inplaats van computerproducten.
 6. Onze Euronet/Wanadoo pakketten leveren als extra ook nog een inbel optie als backup of toegang vanaf een andere plaats.

Doen wij dit gratis?
Nee, iedereen in deze markt weet dat een gratis lunch niet bestaat maar het is beter iets meer te betalen voor een oplossing dan opgescheept te worden met een aantal "dozen" die in een hoek staan te verstoffen zonder positieve bijdrage aan uw bedrijfsvoering.

Kunnen wij ook kale ADSL pakketten leveren?
Natuurlijk kunnen wij ook voor bedrijven of partikulieren met voldoende expertise alleen maar de kale pakketten leveren. Wij verzorgen dan de order -processing en -followup. Voor eventuele hulp kunt u dan natuurlijk altijd terecht bij de helpdesk van de leverancier van het betreffende pakket.

Indien u gekozen heeft voor een DHZ pakket of standaard installatie van de leverancier en toch vastloopt kunnen wij natuurlijk altijd support voor u verzorgen tegen het dan geldende tarief. Zie Prijzen voor tarieven en condities.

home    sitemap

©   webdesign b.w.p.m. mauritsz mtp buurmalsen holland

Deze pagina voldoet aan de W3C specificaties Valid HTML 4.01 Valid CSS