MakingThePages


Mailverwerking

Voor onze klanten waar de internetsite site geplaatst is op de computers van LaDot volgen hieronder de instellingen en mogelijkheden van eMail. Voor onze klanten die gehost zijn bij XS4ALL verwijzen wij naar de zeer uitgebreide helpfile van XS4ALL te vinden onder www.xs4all.nl --> helpdesk --> besturingssystemen --> eMail.

Al deze (LaDot) klanten kunnen gebruikmaken van de z.g. webbased mail. Hierbij staat de mail op servers van LaDot en kan vanaf iedere plaats in de wereld worden bekeken met een internetbrowser. De mailserver is te bereiken op http://mail.domein.nl waarbij i.p.v domein uw eigen domeinnaam wordt ingevuld. Op het aanlogscherm moet uw username en password worden ingevuld. In uw computer browser moet de cookies functie aanstaan op het moment dat u de mail gaat ophalen anders komt u niet door de security procedure.

Doordat bij webbased mail het eMail bericht moet worden vertaald van het eMail protocol naar het http protocol kan het voorkomen dat het bericht er anders uitziet dan u gewend bent met uw eigen eMailclient. Ook kan indien de software van de afzender geen standaard eMail maakt, het bericht vervuild zijn met stukjes niet te vertalen computercode.
Indien de afzender de mail z.g. plain verstuurt of plain en styled verstuurt is het resultaat over het algemeen goed leesbaar.

POP3

Voor klanten die naast hosting ook een pop3 service hebben op hun internetsite, bestaat er ook de mogelijkheid om de eMail op te halen van de server en op de eigen computer te verwerken. In dat geval moeten in de eigen software de volgende instellingen worden gebruikt.
POP3server = mail.domein.nl waarbij i.p.v domein uw eigen domeinnaam wordt ingevuld. (Opgelet twee punten en geen @)
User = Uw user naam dat is de naam beginnend met fh240905-
Password = het opgegeven password. (Opgelet op hoofdletter gebruik)

Voor het versturen van eMail moet u de SMTP instellingen gebruiken van uw inbelprovider zoals tot dit moment gebruikelijk. Indien u wilt dat de door uw verstuurde eMail als afzender uw eigen domeinnaam heeft moet u in uw mailclient bij afzender en return adress uw eigen domein ingeven ( soms zijn dit twee velden soms één).

Instellen van diverse POP3 mailclients

Aangezien er honderden verschillende versies zijn van alle eMailclients gaat het te ver om ze hier stuk voor stuk te beschrijven. Indien u ons opgeeft welk programma en welke versie u gebruikt zullen wij voor die uitvoering specifieke hulp verlenen. Hieronder staat in het kort waar u moet zoeken voor diverse eMailclients.

Outlook
Tools of extra --> Accounts --> properties of eigenschappen --> General
Tools of extra --> Accounts --> properties of eigenschappen --> Servers

Eudora
Tools --> options --> getting started

Netscape
Edit --> Preferences --> Mail & Newsgroups (+) --> Identity
Edit --> Preferences --> Mail & Newsgroups (+) --> Mailservers

Staroffice
Tools of extra --> options --> algemeen --> gebruikers gegevens
Tools of extra --> options --> Internet --> Mail/news

home    sitemap

©   webdesign b.w.p.m. mauritsz mtp buurmalsen holland

Deze pagina voldoet aan de W3C specificaties Valid HTML 4.01! Valid CSS!