MakingThePages


Frame's en style

Frame's is een techniek waarbij de pagina wordt opgedeeld in een aantal subpagina's. Deze pagina's kunnen ieder een eigen inhoud hebben zoals op deze pagina linksboven naam, linksmidden index, linksonder en disclaimer en aan de rechterzijde de pagina zelf. Voordeel van frame's is dat er meer navigatiemogelijkheden zijn maar deze gaan wel ten koste van de ruimte voor de eigenlijke informatie. Bijkomend nadeel is, de benodigde tijd om de pagina binnen te lezen is langer en het resultaat is niet altijd voorspelbaar, zeker niet op oude browsers. Gebruikers die via een zoekmachine ergens halverwege op een internetsite binnenkomen krijgen de informatiepagina zonder de gewenste navigatiemogelijkheden. Visueel is er door het gebruik van frame's wel een beter ogend resultaat te krijgen maar er zijn ook nadelen. Ons advies is om pas bij complexe navigatie frame's te gebruiken.

Frame's worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt wegens de visuele en navigatie mogelijkheden en ook op deze site zijn ze gebruikt. Standaard hebben wij een frameset met op een van de 4 zijden drie vlakken, 1 naam of logo, 2 navigatiebalk en 3 . In het middenvlak is dan ruimte voor de eigenlijke inhoud. Voor een uitgebreid voorbeeld zie voorbeeldpagina

voorbeeld

naam pagina's
navigatie
©

Aangezien frame's het risco lopen niet te worden geladen staan in het middenvlak altijd nog een aantal navigatie mogelijkheden zodat de gebruiker niet dood kan lopen.

Style sheets zijn stukjes programma waarmee een aantal van de instellingen zoals kleuren en lettermaat eenmalig worden ingegeven. Het voordeel hiervan is dat de pagina's allemaal dezelfde stijl hebben en wijzigingen veel sneller en met minder foutkans kunnen worden doorgevoerd.

home    sitemap

©   webdesign b.w.p.m. mauritsz mtp buurmalsen holland

Deze pagina voldoet aan de W3C specificaties Valid HTML 4.01! Valid CSS!