Grafieken en overzichten

Virusdruk

Om u enig inzicht te geven in de hoeveelheid virussen hieronder de grafiek van de aantallen virussen die binnen zijn gekomen bij onze ASaP klanten.
De 1155 virus aanvallen die wij het laatste jaar hebben gehad bij de ASaP klanten zijn allemaal tegengehouden door McAfee ASaP.
Top 5
Op dit moment zorgen Zafie- en Netsky varianten voor ca 98% van alle virus besmettingen

Het lijkt er op dat naast de e-mail virussen, besmette internet pagina's een steeds groter probleem vormen. E-mail blijft echter nog steeds een probleem ook voor gebruikers met weinig e-mail. Het gebruik van CC (Carbon Copy) om één eMail naar meerdere mensen te sturen verhoogt het virusrisico aanmerkelijk, aangezien virussen deze CC lijsten gebruiken voor de verspreiding. Beter is om de BCC (Blind Carbon Copy) techniek te gebruiken.

Verandering van soort virussen

Nog steeds zien we meer virussen die niet gemaakt zijn om schade aan te brengen aan uw computer, maar virussen en trojaanse paarden die tot doel hebben uw computer of uw vertrouwelijke gegevens te misbruiken. Ook zien wij een enorme toename van Spyware, Adware en Dialers.
De nieuwste versie van McAfee ASaP blokkeert naast virussen ook een groot deel van dit soort ongewenste programma's.
zie ook onze white paper over virus.

Spam

Spam (ongewenste commerciële eMail) blijft vervelend maar loopt niet meer op. Spamfilters worden door de nieuwe technieken van spammers steeds minder effectief, spammers maken steeds meer gebruik van niets vermoedende gebruikers wiens adres wordt gebruikt als afzender of zelfs zijn computer voor het versturen van spam.
Sedert mei 2004 zien wij steeds meer overeenkomsten tussen de afzenders van virussen en de afzenders van spam. Dit lijkt te bewijzen wat al langer vermoed wordt, dat er criminele banden zijn tussen de schrijvers van virussen en spammers. Veel verstuurders van diverse Netsky varianten staan ook vermeld in de lijsten van notoire spammers. De getroffenen zijn niet alleen prive gebruikers maar ook gerenommeerde bedrijven, voor de getroffenen heeft een vermelding in de spamlijsten het nadeel dat hun verstuurde eMails niet meer aankomen, maar worden tegengehouden door spamfilters.
Gezien het vaak vals positief reageren van spamfilters, adviseren wij zakelijke gebruikers zeer terughoudend te zijn met spamfilters. Wij zien dat reguliere zakelijke aanvragen regelmatig worden tegengehouden door deze spamfilters. De afzender heeft vaak geen notie van het probleem en concludeert hierdoor onterecht dat u geen interesse heeft in zijn aanvraag.

Overzicht hoeveelheden spam in aantal eMails per maand gemeten op een van onze computers.

©  webdesign B.W.P.M. Mauritsz mtp MakingThePages b.v. Buurmalsen Holland    mtp

Deze pagina voldoet aan de W3C specificaties Valid HTML 4.01 Valid CSS